Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Appelsin- eller tomatfranskbrød

Appelsin- eller tomatfranskbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Citrusfrugt - Appelsin

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
500 g.hvedemel
25 g.smør eller margarine
25 g.gær
1 tsk.sukker
1 tsk.salt
 reven skal af 1 appelsin
3 dl.appelsinjuice eller 3 dl. tomatjuice
 


Opskrift:

Husk, alt de skal bruge til gærdeje, skal have stuetemperatur, inden de begynder, så bliver dejen nemmere at arbejde med, og resultatet bedre.

Juicen lunes, hældes i et fad, og heri opløses gæren. Husk, gæren må ikke varmes med. Hvedemel og de øvrige ingredienser blandes i, og det hele æltes sammen til en ensartet dej, der hæver til dobbelt størrelse på et lunt sted, tildækket.

Dejen formes til en kugle, der hviler 2-3 minutter. Kuglen slås derefter flad og formes til et brød, der anbringes i en smurt form 2½ l. med sammenføjningen nedad og sættes til hævning til dobbelt størrelse på et lunt sted, tildækket.

Pensles med mælk, snittes på langs (ikke for dybt) og bages på ovnens nederste rille ved 220 grader C i 30-35 minutter. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten.

Tips:

822




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (3 stemmer)

Opskriften er vist 5839 gange,
og udskrevet 81 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

brødelskeren  -  2011-12-11 19:38:14
rigtig lækkert brød jeg lavede det med appelsin juice og appelsin skal. den smagte virkelig lækkert.