Fynsk brunsviger (Amo)

Fynsk brunsviger (Amo), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
350 g.hvedemel
30 g.smør eller margarine
30 g.sukker
2.5 tsk.salt
2 dl.sødmælk
30 g.gær
1 brevkardemomme 2½ g.
 
 Fyld:
 Remonce:
100 g.blød margarine
100 g.mørkt puddersukker
2 spsk.sirup
 røres godt sammen
 
 Pynt:
100 g.mørkt puddersukker
50 g.korender
 
Opskrift:
Mælken lunes, til den er håndvarm, og heri opløses gæren, hvorefter alle ingredienser æltes godt sammen til en ensartet dej, der tildækkes og stilles til hævning på et lunt sted i 20 minutter.

Form derefter dejen til en kugle, som hviler et par minutter, før den rulles ud til et størrelse lidt mindre end den bradepande, der skal bages i. Strø lidt mel på bordet, når de skal forme og rulle dejen. Tril dejen omkring kagerullen, så er den let at afsætte i panden. Bradepanden 30x40 cm. skal være smurt, og dejen trækkes nu så meget at den når et par cm. op ad siderne. Remoncen smøres på med en paletkniv, så den bliver ligeligt fordelt. Puddersukker og korender drysses på. Dækkes til og sættes til hævning på et lunt sted i 20 minutter.

Bages på ovnens midterste rille ved 250 grader C i ca. 12 minutter. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten.

Tips:

715


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Fynsk brunsviger

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 12959 gange,
og udskrevet 265 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu