Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















2 runde brunsviger eller 12 Aalborg smørkager

2 runde brunsviger eller 12 Aalborg smørkager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


2 runde brunsviger eller 12 Aalborg smørkager, billede 4 2 runde brunsviger eller 12 Aalborg smørkager, billede 1 2 runde brunsviger eller 12 Aalborg smørkager, billede 2 2 runde brunsviger eller 12 Aalborg smørkager, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
25 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
25 gram Gær
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 dl. Mælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
0.5 tsk. Kardemomme, stødt
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Remonce:
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
1 spsk. Sirup, mørk 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
   
  Pynt til brunsviger:
25 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
   


Opskrift:

Mælken lunes, og heri opløses gæren, som dog ikke må varmes med. Mel og de øvrige ingredienser æltes i til en ensartet dej, der hæver til dobbelt størrelse på et lunt sted, tildækket.

Brunsviger:
Dejen deles i 2 lige store dele og formes til 2 kugler, som hviler i 3-4 minutter og trykkes derefter ud med hånden til de passer i størrelsen til de runde aluforme ca. 22 cm. i diameter. Dejen anbringes i de smurte forme og trækkes ca. 1 cm. op ad formens sider. Remoncen stryges på, og ovenpå drysses flormelis.

Smørkager:
Dejen rulles i en pølse, som skæres ud i 12 stykker, som sættes på en smurt plade i 2 rækker. Hviler et par minutter, og trykkes derefter aflange, så der fremkommer en fordybning i midten, hvori fyldet smøres, ovenpå drysses puddersukker.

Brunsviger eller smørkager hæver til dobbelt størrelse på et lunt sted.

Brunsvier bages på ovnens nederste rille ved 240 grader C i ca. 10 minutter.

Smærkager bages på ovnens midterste rille ved 240 grader C i ca. 8 minutter.

Tips:

815a







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (13 stemmer)

Opskriften er vist 38494 gange,
og udskrevet 791 gange.


Energi:
KJ total 10933 (2603 kcal)
KJ pr. Portion 10933 (2603 kcal)
Vægt ialt 742 gram
Vægt pr. Portion 742 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1473 KJ (350 kcal)
Protein 5.9 gram
Fedt 15.8 gram
Kulhydrat 47.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Heidi.  -  2017-09-15 10:22:19
I Nordjylland bruges der piskefløde som pynt - ikke glasur.


Francois  -  2012-10-03 12:51:54
Mmm, har lige lavet dem til min mand, han elskede det! - Kys Francois


Falka  -  2011-07-20 12:58:15
Denne opskrift stammer fra et hefte på 12 sider: Conrads lille bagebog (Kursus i brødbagning)skrevet af Conrad Bjerre-Christensen. Jeg tror det har været bragt som et indlæg i et ugeblad en gang i 70'erne.


  -  2010-08-05 21:42:35
maget god