Kong Oscars kage

Kong Oscars kage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
200 g.hvedemel
125 g.smør eller margarine
175 g.sukker
3 æggeblommer
3 stiftpiskede æggehvider
1 tsk.bagepulver
 saften og den revne skal af en appelsin
 
Opskrift:
Fedtstof og sukker røres sammen. Fedtstoffet skal blødgøres til en konsistens som mayonnaise, hvorefter æggeblommerne tilsættes en ad gangen. Hvedemel hvori bagepulveret er sigtet tilsættes sammen med appelsinsaften og den revne skal, og til sidst vendes de stiftpiskede hvider i massen.

Dejen hældes i en smurt og melet form ca. 2 l. og bages på ovnens nederste rille ved 175 grader C i ca. 45 minutter. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten.

Kagen tages ud af formen efter ca. 5 minutter og sættes til afkøling på en bagerist.

Tips:

766


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 6194 gange,
og udskrevet 81 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Wulff  -  2021-03-14 19:41:21
Den oprindelige opskrift på kong Oscars kage går tilbage til min studentertid i 70’erne (mindst). Vi bager den nu med 125 gram sukker isf 175 og med supplerende saft ef en kvart citron og revet skal af samme. Det giver en dejlig friskhed!