Frugtpie

Frugtpie, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Kager i formRet : Kager i form - Pie

Hovedingrediens : Frugt - Diverse frugt

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
200 g.hvedemel
200 g.smør eller margarine
1 dl.koldt vand
 
 Fyld:
250 g.rå renset og skyllet frugt (rabarber – stikkelsbær eller lignende)
1 spsk.sukker
 
 Pynt:
5 hakkede mandler
 Perlesukker/Tesukker
 
Opskrift:
Hvedemel, vand og fedtstoffet som ikke skal blødgøres, men have sin normale konsistens, æltes sammen til en ensartet dej, der hviler i ca. ½ time på et koldt sted, gerne køleskab.

2/3 af dejen rulles ud i ½ cm. tykkelse og prikkes over det hele med en gaffel. Dejstykket rulles op om en kagerulle eller lignende og lægges hen over en lagkageform ca. 22 cm. i diameter. Dejen trykkes forsigtigt til i formens bund og sider, og den overskydende dej trykkes af på formens kant med en flad hånd.

Frugten fordeles over formens bund og drysses med sukker. Den resterende dej rulles ud i ½ cm’s tykkelse og skæres i strimler på ca. 1 cm’s brede og i formens længde og lægges over fyldet som et fletværk.

Stryges med mælk, fløde eller vand, drysses først med de hakkede mandler og derefter med groft sukker (så bliver mandlerne hængende).

Bages på ovnens nederste rille ved 200 grader C i ca. 25 minutter. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten.

Kan evt. serveres med flødeskum til.

Tips:

758





karakterer:
Opskriften er vist 8511 gange,
og udskrevet 115 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-06-18 19:12:40
Super nemt og hurtigt, det tog kun en 1½ time og så var den klar. men der mangler altså lidt sukker i dejen. og så brugte jeg meget mere frugt end der står i opskriften.