Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Frugtpie

Frugtpie, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Kager i formRet : Kager i form - Pie

Hovedingrediens : Frugt - Diverse frugt

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
200 g.hvedemel
200 g.smør eller margarine
1 dl.koldt vand
 
 Fyld:
250 g.rå renset og skyllet frugt (rabarber – stikkelsbær eller lignende)
1 spsk.sukker
 
 Pynt:
5 hakkede mandler
 groft sukker
 


Opskrift:

Hvedemel, vand og fedtstoffet som ikke skal blødgøres, men have sin normale konsistens, æltes sammen til en ensartet dej, der hviler i ca. ½ time på et koldt sted, gerne køleskab.

2/3 af dejen rulles ud i ½ cm. tykkelse og prikkes over det hele med en gaffel. Dejstykket rulles op om en kagerulle eller lignende og lægges hen over en lagkageform ca. 22 cm. i diameter. Dejen trykkes forsigtigt til i formens bund og sider, og den overskydende dej trykkes af på formens kant med en flad hånd.

Frugten fordeles over formens bund og drysses med sukker. Den resterende dej rulles ud i ½ cm’s tykkelse og skæres i strimler på ca. 1 cm’s brede og i formens længde og lægges over fyldet som et fletværk.

Stryges med mælk, fløde eller vand, drysses først med de hakkede mandler og derefter med groft sukker (så bliver mandlerne hængende).

Bages på ovnens nederste rille ved 200 grader C i ca. 25 minutter. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten.

Kan evt. serveres med flødeskum til.

Tips:

758







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)

Opskriften er vist 7009 gange,
og udskrevet 75 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Daniela  -  2011-06-18 19:12:40
Super nemt og hurtigt, det tog kun en 1½ time og så var den klar. men der mangler altså lidt sukker i dejen. og så brugte jeg meget mere frugt end der står i opskriften.