Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Tom Yum Hangvua (Thailandsk Oksehalesuppe)

Tom Yum Hangvua (Thailandsk Oksehalesuppe), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Oksekød - Oksehale

Ukendt oprindelseslandKilde : Matopskrifter.no

Indsendt :





Ingredienser:
1000 g.oksehale
2 spsk.olie
1 hakket løg
5 fedhakket hvidløg
3 røde chili med frø hakket
1 citron (kun saften)
1 lime (kun saften)
1.5 spsk.sukker
5 kaffir limeblader
1 stilkknust citrongræs
1 bokshakkede tomat
3 spsk.tomatpuré
1.5 l.bouillon eller kødkraft
5 cm.galanga i fine strimler
1 squash i strimler
1 rød paprika i strimler
2 spsk.hakket frisk koriander
 
 Kokosmælk
 fiskesauce
 


Opskrift:

Varm olien i en stegepande eller gryde, brun oksehalerne godt. Tag dem op af gryden. Svits løg, hvidløg og chili i olien uden at det bliver brunt. Læg i kaffirlimebladene og citrongræsset, citronsaft og sukker, vend godt sammen. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og bouillon/kraft. Læg oksehalerne tilbage i gryden og la det hele småkoge i ca. 3 timer, til kødet er mørt og løsner fra benene.

Tag benene ud af kraften, køl dem lidt ned og sæt kraften til side så længe. Skær eller pluk kødet af benene. Læg så kødet tilbage i suppen, og tilsæt paprika, squash og galanga. Lad suppen småkoge i 15-20 minutter. Suppen skal være skarp og stærk. Er den for stærk, kan du tilsætte 1 dl kokosmælk for at runde smagen af. Pynt suppen med koriander og chili.

Ris er tilbehør og spises fra tallerken. Smag eventuelt til med fiskesauce.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (6 stemmer)

Opskriften er vist 10616 gange,
og udskrevet 195 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Mogens Holm  -  2012-07-14 19:27:22
Lækker opskrift. Hvis du har de små røde "chilibanditter", så prøv først med en. Smag til, og så den næste. Vi sluttede på to, men med kerner, og det giver sved på panden. Sådan.


Margit  -  2012-06-18 09:46:05
hvad er galanga og hvor kan det købes ?


pia oesten  -  2010-11-29 06:53:38
En helt fantastisk god suppe, vi er helt vilde med den,den kan varmt anbefales,10 tal herfra mumsss.