Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Nemme wienerhorn

Nemme wienerhorn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 15 stk.

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
1.25 dl.kold mælk
25 g.gær
40 g.sukker
0.5 sammenpisket æg
250 g.hvedemel
 
 Til indrulning:
150 g.goldt smør
 
 Fyld:
80 g.sukker
40 g.smuttede mandler
0.5 sammenpisket æg
1 spsk.smør
 


Opskrift:

Gæren røres ud i den kolde mælk. Sukker, æg og hvedemel tilsættes. Dejen æltes sammen og rulles ud til en firkant, omkring 1½ cm. tyk. På halvdelen af denne fordeles smørret i skiver. Lidt gluten hvedemel på. Resten af dejen foldes over og lægges sammen til en firkant, ligesom en serviet. Dejen rulles atter ud til en firkant og foldes igen sammen i fire dele. Dette gentager sit fire gange. Hvis smørret kigger frem af dejen, drysses ekstra hvedemel på. Til sidst lægges dejen tildækket hen på et koldt sted for at hæve i 40 minutter.

Rulles ud til to brede bånd, der skæres ud til trekanter.

Manddelfyldet røres sammen:
De smuttede malede mandler, sukkeret, ægget og smørret røres.

Smøres over dejen, der rulles sammen til horn fra den brede ende mod den smalle ende. Wienerhornene hæver lunt i 30 minutter.

Pensles med fløde eller æg. Drysses med sukker og snittede mandler. Bages ved 225-250 grader C i 8-10 minutter.

Tips:

207







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 2979 gange,
og udskrevet 43 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Inge V.  -  2011-05-05 17:37:13
Det var en succes. Smager rigtig godt, men de var nu ikke helt nemme at rulle ud og en del fyld løb ud under bagningen.