Linzer tærte (fra Østrig)

Linzer tærte (fra Østrig), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
125 g.hvedemel
75 g.smør eller margarine
75 g.flormelis
1 æg
50 g.fintmalede usmuttede mandler
 reven skal af 0.25 citron
0.25 tsk.bagepulver
0.25 tsk.kanel
0.25 tsk.nelliker
 
 Fyld:
2 dl.rå hindbær (eller anden rå frugt efter behag)
 
 Pynt:
 Æggestrygelse
5 hakkede mandler
 
Opskrift:
Alle ingredienserne æltes sammen til en ensartet dej. Fedtstoffet skal ikke blødgøres, men have sin normale konsistens. Dejen stilles på et køligt sted, gerne køleskab, ca. 1 time, hvorefter den deles op i ¾ til bund og ¼ til låg.

Det store stykke dej rulles ud til cirkelform, lidt større end formen ca. 20 cm. i diameter, og trykkes ud til bunden og sider i den velsmurte form. Fyldet anbringes i bunden.

Af den resterende dej fremstilles låget på følgende måde. Dejen rulles ud i et stykke på 10x20 cm. der skæres ud i 10 strimler. Disse flettes over fyldet og trykkes til langs formens kant, stryges med æggestrygelse og pyntes med de hakkede mandler.

Bages på ovnens nederste rille ved 175 grader C i ca. 40 minutter. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten.

Tærten tages ikke ud af formen, før den er afkølet.

Tips:

729





karakterer:
Opskriften er vist 4963 gange,
og udskrevet 117 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu