Tivolikager
Kilde : Bjørn Kok Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Linsedej:
Smør og mel hakkes sammen, sukker tilsættes og dejen samles med sammenpisket æg, tilsæt ikke hele ægget på en gang. Dejen kan evt. køles lidt ned i køleskab inden den rulles ud til 2 mm. tykkelse. Vi ruller ud mellem 2 stykker witawrap og bruger også det nederste stykke når dejen skal flyttes. 8 linseforme sættes tæt sammen og dejen lægges herover, dejen trykkes forsigtigt ned i formene og kanten skrabes fri. Overskudende dej kan samles og bruges igen. Bag linserne ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 13 minutter. Marengs: Æggehviderne piskes stive. Tilsæt sukker lidt efter lidt hvorefter massen piskes til den er helt stiv og sej ca. 5 minutter. Kom marengsmassen i en sprøjtepose. Tegn evt. 8 cirkler på ca. 6 cm. og sprøjt marengsmassen ud heri, ca. 2 cm i højden. Bages ved 125 grader C. alm. ovn på midterste rille i ca. 30 minutter. Afkøles helt inden samling. Romcreme: Start med at lægge husblasbladene i blød i koldt vand ca. 10 minutter. Sukker og æggeblommer piskes hvide. Smelt husblasen i en lille gryde i det vand som hænger ved, rør rommen i husblasen og rør det i æggesnapsen under konstant omrøring. Lad dette stå i kort tid mens du pisker flødeskummet. I bunden af linserne kommes ½ spsk. hindbærmarmelade. Herefter sprøjtes der en krans af flødeskum, vi bruger sprøjtepose med stjernetyld. De helt kolde marengs dyppes i romcremen, kan evt. stilles til afdrypning på bagepapir inden de sættes oven på flødeskummet. Til slut tegnes der en spiral på toppen med pyntegele. |
|
Opskriften er vist 8039 gange,
og udskrevet 78 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (12 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne