Jordbærkage 03

Jordbærkage 03, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

KagerRet : Kager - Springformkage

Hovedingrediens : Bær - Jordbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
125 g.hvedemel
75 g.smør eller margarine
75 g.sukker
4 æggeblommer
0.5 dl.mælk
 saften og den gule revne skal af ½ citron
2 tsk.bagepulver
 
 Fyld:
150 g.florsukker
4 æggehvider
 
 Pynt:
500 g.rensede og skyllede
 jordbær
2.5 dl.piskefløde
 
Opskrift:
Fedtstof og sukker røres sammen. Fedtstoffet skal blødgøres til en konsistens som mayonnaise, hvorefter æggeblommerne tilsættes et ad gangen, og til sidst tilsættes melet og de øvrige ingredienser, og det hele røres til en ensartet dej.

Æggehviderne piskes stive, og heri blandes florsukkeret, der er sigtet, lidt efter lidt og piskes til en ensartet masse.

Dejen anbringes i 2 smurte og melede springforme ca. 24 cm. i diameter, og ovenpå hældes marengsmassen.

Bages på ovnens nederste rille ved 175 grader C i ca. 25 minutter. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten.

Når bagværket er koldt, anbringes et lag piskefløde på den ene bund, og ovenpå lægges et lag jordbær (bærrene deles). Ovenpå lægges den anden bund og pyntes med de resterende jordbær og flødeskum.

Tips:

763


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Jordbærkage

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 14167 gange,
og udskrevet 172 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu