Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Parathas (marokkanske ”butterdejs-naan”)

Parathas (marokkanske ”butterdejs-naan”), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Brød

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Diverse Tilbehør

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Chi

Indsendt :





Ingredienser:
30 g.Gær
2.5 dl.Lunkent vand
3 tsk.Sukker
1 dl.Yoghurt
1 æg
1.3 dl.Smeltet smør
2 tsk.Salt
350-400 g.hvedemel (måske mere)
2 dl.Yoghurt til pensling
2 spsk.Sukker til drys
1 spsk.Orangeblomstvand
  (=1 portion dej til Fougasse)
 
75 g.Smør
 kanelsukker
50 g.Mandler
 
 1 portion dej til Fougasse:
30 g.Gær
2.5 dl.Lunkent vand
3 tsk.Sukker
1 dl.Yoghurt
1 æg
1.3 dl.Smeltet smør
2 tsk.Salt
350-400 g.hvedemel (måske mere)
2 dl.Yoghurt til pensling
2 spsk.Sukker til drys
1 spsk.Orangeblomstvand
 


Opskrift:

fougasse dej:
Opløs gæren i vandet, tilsæt derefter salt og resten af ingredienserne. Hold 100 gr. Mel tilbage. Ælt dejen til den er smidig og glat, og tilsæt kun så meget mel som absolut nødvendigt. Smør en skål med olie, rul dejklumpen rundt i skålen og dæk den med et fugtigt viskestykke.
Lad den hæve lunt, til den har fået dobbelt størrelse. Del dejen i 5 klumper på bordet, form til boller og lad dem efterhæve i 30 minutter. Varm ovnen til 230 g med bagepladerne i. Form bollerne til aflange tynde/flade brød, der er tykkere i kanten end midt på. Læg dem på de varme plader, skær uregelmæssige slidser i brødene. Pensl med yoghurten og drys dem med sukker. Bag i ca. 10 min. Til de er puffet op og er blevet smukt gyldne. Efter bagning stænker man brødene med orangeblomst vandet. Brødet er blødt og kan spises til alt. Undlad sukkeret hvis det er til madretter.
resten:Når dejen er hævet første gang former man den til 5 boller. Hver bolle rulles ud til en plade, der er så tynd som dejen vil tillade det. Læg tynde smørskiver af ca. en femtedel af smørret på dejen, og fold den 3 gange. Rul ud igen, og fold sammen. Gentag sammenfoldningen og rulningen 3 gange.

Tips:

Disse brød er en krydret butterdejslignende udgave af naanbrød. Man kan krydre dem sødt som her, eller spicy med chili og spidskommen. Krydderierne kan enten rulles i dejen sammen med smørret, eller de kan drysses ovenpå. De kan også fyldes med evt. krydrede brunede løg.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (12 stemmer)

Opskriften er vist 4607 gange,
og udskrevet 39 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu