Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Fougasse

Fougasse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Brød

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Chi

Indsendt :





Ingredienser:
30 g.Gær
2.5 dl.Lunkent vand
3 tsk.Sukker
1 dl.Yoghurt
1 æg
1.3 dl.Smeltet smør
2 tsk.Salt
350-400 g.hvedemel (måske mere)
2 dl.Yoghurt til pensling
2 spsk.Sukker til drys
1 spsk.Orangeblomstvand
 


Opskrift:

Opløs gæren i vandet, tilsæt derefter salt og resten af ingredienserne. Hold 100 gr. Mel tilbage. Ælt dejen til den er smidig og glat, og tilsæt kun så meget mel som absolut nødvendigt. Smør en skål med olie, rul dejklumpen rundt i skålen og dæk den med et fugtigt viskestykke.
Lad den hæve lunt, til den har fået dobbelt størrelse. Del dejen i 5 klumper på bordet, form til boller og lad dem efterhæve i 30 minutter. Varm ovnen til 230 g med bagepladerne i. Form bollerne til aflange tynde/flade brød, der er tykkere i kanten end midt på. Læg dem på de varme plader, skær uregelmæssige slidser i brødene. Pensl med yoghurten og drys dem med sukker. Bag i ca. 10 min. Til de er puffet op og er blevet smukt gyldne. Efter bagning stænker man brødene med orangeblomst vandet. Brødet er blødt og kan spises til alt. Undlad sukkeret hvis det er til madretter.



Tips:

Dette er et traditionelt sydfransk brød. Dejen er bolleagtig, og bollerne smager allerbedst friskbagte







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)

Opskriften er vist 6136 gange,
og udskrevet 61 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu