Falaffel

Falaffel, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Falafel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : herrig

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1000 g.kikærter
1 stort bdt. persille
2 store løg
30 g.falaffel krydderi (færdigblandet)
100 g.sambal oelek
40 g.salt
1 tsk.natron
 
Opskrift:
læg kikærterne i blød natten over. skyl dem grundigt i koldt vand, og lad dem afdryppe.
Hak kikærter, løg, persille i kødhakker, og tilsæt krydderier, chilli og natron.
bland det hele, og tilsæt 3,5 dl. vand.
HUSK: kikærterne skal under ingen omstændigheder koges.
Lad farsen hvile et par timer.
Form så små boller af farsen, og kog dem i rigelig og varm olie.

Tips:

Falafel er meget velegnet til nedfrysning. Da denne portion giver ca. 100 stk. falafel, vil man nok få brug for dette. Man kan udelukke persille og løg, og i stedet bruge 2 hele rensede porrer. Man kan også blande sit falafelkrydderi selv som følger:
35 g. koriander
10 g. spidskommen
5 g. gurkemeje
5 g. allehånde





karakterer:
Opskriften er vist 13216 gange,
og udskrevet 260 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu