Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Eva Rugbrød med Surdej

Eva Rugbrød med Surdej, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Brød

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Rugbrød

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :


Eva Rugbrød med Surdej, billede 4 Eva Rugbrød med Surdej, billede 1 Eva Rugbrød med Surdej, billede 2 Eva Rugbrød med Surdej, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1.5-2 dl.surdej fra siste bagning
1 l.lunkent vand
500 g.rugkerner
600 g.rugmel
60 g.hørfrø
0.5 spsk.salt
 


Opskrift:

1. dag
Dejen, der er en "blød masse", røres 10 mrn. med røremaskine (eller el-pisker). Står tildækket ved stuetemperatur til næste dag.

2. dag
2 dl. af dejen tages fra til næste bagning, drys ½ spsk. salt groft salt over.
Stilles køligt. (=surdej).
Resten af dejen hældes i en rugbrødsform, trykkes let sammen og prikkes med en gaffel.

Bages:
2 timer ved 175 grader C. alm. ovn på nederste rille.
Sluk derefter for varmen. Brødet taget ud af formen og stilles på bagepladen, hvorefter det sættes tilbage i ovnen for at få 1 times eftervarme.
Brødet tages ud af ovnen, pensles med olie på skorpen og pakkes derefter ind i et viskestykke til næste dag.

Tips:

Surdej kan holde sig ca. 1 månede i køleskabet.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.9    (12 stemmer)

Opskriften er vist 43122 gange,
og udskrevet 1154 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Gitte   -  2018-01-24 09:34:05
Fulgte opskriften desværre efter 2timer med 175g.og en time ved efter varme var mit brød ikke bagt men faldt fra hinanden på langs,jeg havde rug kernerne i blød plus den liter vand efter opskriften,kan det have været for meget væde?


Per  -  2012-05-12 21:49:15
Det bliver dog noget hård i skorpen, men det lægges i plastpose mens det er varmt, det plejer at bløde skorpen noget op.


Per  -  2012-05-12 21:47:36
Ud over det så har vi hælt dejen i formen med det sammen og har så ladet den stå og hæve i formjen natten over, godt. 12 timer, og har bagt den ved varmluft.


Per  -  2012-05-12 21:46:39
Vi har brugt opskriften på surdej fra http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=2801


Ellen  -  2012-04-18 12:44:31
175 grader? er det alm ovn eller varmluft?


nanotech  -  2010-12-19 15:00:49
Nu dufter her godt af nybagt rugbrød. Kunne ikke dy mig og ville have et stykke lunt rugbrød. Man skal åbenbart vente, for brødet var meget klægt. Håber det er bedre imorgen.


  -  2010-11-29 19:21:28
Hvordan laver man surdejen? Så man kan starte.


KIrsten  -  2008-01-17 07:44:57
Skal rugkernerne rå i dejen eller udblødes i vandet?