Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Risotto med svampe og stegt kyllingebryst

Risotto med svampe og stegt kyllingebryst, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Risotto

Hovedingrediens : Kylling - Kyllinger - Kyllingefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Skabs Italieneren

Indsendt :





Ingredienser:
4 dl.Risottoris (VIGTIGT)
1-1.5 l.fond
1 lille zittauer løg
1 fedhvidløg
250 g.hakkede champignon
10-12 blade frisk basilikum
4 kyllingebryst u/skind
 


Opskrift:

Start med at fremstille din fond, hvis du ikke har noget til at stå:

Kog 1 -1,5 ltr. vand og tilsæt kyllingekrudt citronsaft og peber.

Løg og hvidløg steges kortvarigt i en god olivenolie til den værste svovl er væk.
risene hældes i og steges sammen med det andet i et par minutter. Dette er for at hindre at risene "smatter" ud under kogningen.
Skru ned for varmen til ca. halv styrke
Tilsæt fonden lidt ad gangen - den skal næsten være helt absorberet inden du hælder næste skefuld i. Fortsæt med dette indtil risene er kogt Al dente.
Når du tilsætter sidste gang fond hældes svampene ved. Tilsæt lige inden servering 2 spsk. tør hvidvin, godt med friskhakket basilikum - og evt. en lille klat smør til at gøre den glat.

Kyllingen "paneres" med en krydderiblanding efter smag: feks. 2/3 oregano og 1/3 timian salt og peber.

Steges kort tid ved hård varme til overfladen er pænt gylden på begge sider. Lægges i ildfast fad og færdigsteges i ovn ved ca 185 c.
Sådan bevarer de alt saft og kraft.

Tips:

Der skal være lidt fond der ikke er helt absorberet, for at gøre risottoen cremet. Man kan tilsætte lidt grana padano under tilberedningen, og ellers server den som tilbehør. Grundrisottoen kan også anvendes til feks. chilistegte kæmperejer. God appetit :-)




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (3 stemmer)

Opskriften er vist 13591 gange,
og udskrevet 365 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

jdm  -  2010-12-13 10:42:46
god virkelig god men ikke for nybegynder


Gourmand  -  2008-02-26 16:43:20
Den er bare lækker...Uhhmmmm - har også prøvet risottoen som tilbehør til grillede tigerrejer


Gourmand  -  2008-02-23 18:24:54
Delikat ret der er let at lave,med et godt resultat...Uhmmm