Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Sesamboller Burgerboller Diabetiker

Sesamboller Burgerboller Diabetiker, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 Brød

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Sesamfrø

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Erfaren diabetiker

Indsendt :





Ingredienser:
3 dl.lunkent vand
15 g.gær
1 tsk.salt
2.5 spsk.olie eller flydende margarine
150 g.durummel
300 g.Hvid Hvede
 
 Pensling og drys:
1 æggeblomme
2 spsk.minimælk
2 spsk.sesamfrø
 


Opskrift:

Opløs gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt til dejen er ensartet og slipper skålen.
Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 1 time.
Slå dejen ned og form den til 10 lige store kugler, der lægges på en plade beklædt med bagepapir.
Lad bollerne efterhæve i 15 min.
Tryk bollerne flade og pensl med sammenpisket æggeblomme og mælk og drys med sesamfrø.
Sæt bollerne ind på næstøverste rille i en 210 grader varm ovn.
Bag i 8-10 min. til bollerne er gyldne.

Tips:

Hvis bollerne skal bruges til madpakkebrød kan der evt. tilsættes ca. 50 g hakket soltørret tomat - IKKE i olie. Hvid hvede er fuldkornshvedemel med højt fiberindhold, der er malet på en speciel måde, der giver et fint, hvidt mel, der ligner og opfører sig som almindeligt hvedemel. Brød bagt med hvid hvede er særdeles velegnet til diabetikere, da disse ikke må spise brød, der er bagt (udelukkende) af almindeligt hvedemel, der giver en alt for stor og hurtig stigning af en diabetikers blodsukker.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (4 stemmer)

Opskriften er vist 13477 gange,
og udskrevet 324 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

marsha  -  2009-06-04 11:32:11
Rigtig gode boller. De smager også godt hvis man bruger fuldkornsmel.