Bran Flakes morgenboller Diabetes

Bran Flakes morgenboller Diabetes, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 stk.

Morgenmad/BrunchRet : Morgenmad/Brunch - Morgenmad

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Erfaren diabetiker

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
25 g.gær
1 dl.lunken vand
1 tsk.sukker
1 knsp.salt
3 dl.kærnemælk
1 spsk.vindruekerneolie
1 tsk.stødt kardemomme
4 dl.Bran Flakes
500 g.Hvid Hvede
 
Opskrift:
Opløs gæren i vandet.
Tilsæt salt, sukker, kærnemælk, olie, kardemomme og Bran Flakes.
Tilsæt melet lidt af gangen til dejen slipper skålen og kan tages ud på bordet og æltes.
Stil dejen til kold hævning med et klæde natten over i køleskabet.
Slå dejen ned og form til 12 boller, der sættes på plade med bagepapir. Efterhæver 20 minutter.
Pensl med æg og drys med letknuste bran flakes.
Bag i 15-20 minutter på næstnederste rille ved 200 grader til de er gyldne.

Tips:

Bran flakes indeholder sukker - men ikke mere end at en diabetiker sagtens kan spise en bolle. Hvid hvede er fuldkornshvedemel med højt fiberindhold, der er malet på en speciel måde, der giver et fint, hvidt mel, der ligner og opfører sig som almindeligt hvedemel. Brød bagt med hvid hvede er særdeles velegnet til diabetikere, da disse ikke må spise brød, der er bagt (udelukkende) af almindeligt hvedemel, der giver en alt for stor og hurtig stigning af en diabetikers blodsukker.





karakterer:
Opskriften er vist 21359 gange,
og udskrevet 515 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-05-18 09:27:40
Branflakes er noget af det allermest sukkerholdige morgenmad på markedet. Ville ikke byde dem til min far..

  -   2012-03-29 23:14:20
Hvid hvede er Hvidt hvedemel, laves bl.a. af Finax. Det er fuldkornsmel malet helt i stykker

  -   2011-02-05 15:33:24
hej jeg har aldrig hørt om hvid hvede. Kaldes det ogå for noget andet. venlig hilsen Eva

  -   2011-01-20 13:22:14
Rigtig lækre boller.. Men en meget klistret og besværlig dej at tumle med.. Men resultatet var det værd.. Dog var jeg nød til at bruge alm. hvedemel, da vi intet hvid hvede kunne skaffe.. 8/10 fra mig.. :3