Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links
















Fastelavnsboller – strutter og fastekringler

Fastelavnsboller – strutter og fastekringler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portioner 1 Portioner
KagerRet : Kager - Fastelavnsboller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Gær
2 dl. Mælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.5 tsk. Kardemomme, stødt
100 gram Rosiner 1 tsk. vejer 2.5 gram
1 spsk. vejer 7.5 gram
1 dl. rosiner vejer ca. 50 gram
   


Opskrift:

Mælken lunes, og heri opløses gæren, der dog ikke må varmes med. Hvedemel og de øvrige ingredienser æltes i til en ensartet dej, der hæver til dobbelt størrelse på et lunt sted, tildækket.

Dejen deles op i 2 lige store dele, den ene halvdel til 15 fastelavnsboller, den anden halvdel deles igen til 8 strutter og til 8 fastekringler. De tre dejstykker formes til kugler, som hviler et par minutter.

Dejkuglerne rulles ud i pølsefacon og deles i 15 eller 8 stykker efter det slags bagværk, man skal bage.

Til fastelavnsboller og strutter formes hver del til en bolle og anbringes på en smurt plade. I midten af de 8 strutter klippes et kryds, og hver fig bøjes ud til siden.

De 8 dejkugler til fastekringler trilles ud i pølsefacon ca. 35 cm. og formes til kringler og anbringes på en smurt plade. Hæver til dobbelt størrelse på et lunt sted, tildækket.

Stryges med æggestrygelse og bages på ovnens midterste rille ved 220 grader C i ca. 15 minutter. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten.

Tips:

752




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)

Opskriften er vist 7664 gange,
og udskrevet 80 gange.


Energi:
KJ total 13843 (3295 kcal)
KJ pr. Portioner 13843 (3295 kcal)
Vægt ialt 1074 gram
Vægt pr. Portioner 1074 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1288 KJ (306 kcal)
Protein 6.7 gram
Fedt 9.8 gram
Kulhydrat 48.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:

Energiprocent i opskriften
(Anbefalet dagligt indhold)




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu