Smørkiksekage

Smørkiksekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse kiks

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 pakkefirkantede vaniljekiks
250 g.usaltet smør
100 g.kraftig mørk chokolade af god kvalitet
1 dl.mørk Kakao (ikke bitter)
1-1.5 dl.flormelis
 lidtrevet appelsinskal af en usprøjtet appelsin
2 æg
 
Opskrift:
Gør en passende sandkageform parat ved at beklæde den med bagepapir. Hak chokoladen groft og smelt den grundigt over vandbad. Smelt også smørret i en gryde ved lav varme. Bland smør og chokolade og hold det lunt over vandbad.

Pisk æg, flormelis, kakao og appelsinskal sammen og hæld den varme chokolade-smørmasse i under piskning. Mødet mellem varme og kulde vil tykne massen.

Smør et lag i bunden af formen. Kom et lag kiks over, uden at det når helt ud til kanten. Forsæt med at lægge chokolade og kiks i lag. Til sidst sluttes der af med et lag chokolademasse.

Størkner i køleskab i 3-4 timer og vendes ud. Skæres i skiver





karakterer:
Opskriften er vist 10546 gange,
og udskrevet 248 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-11-04 20:24:57
Husk at bruge pasteuriserede æg for at undgå risikoen for samunella-forgiftning. Jeg ville i al fald ikke turde bruge alm æg