Boller - grundopskrift

Boller - grundopskrift, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Blandet mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Solvej

Indsendt :



Ingredienser:
50 g.gær
3 dl.mælk eller vand
20 g.fiberhusk
50 g.boghvedemel
50 g.rismel
50 g.grovmel (grøn finax)
400-450 g.glutenfri mel (basismel - alle typer lyst glutenfrit mel kan bruges)
50 g.oliemargarine eller olie
1 tsk.salt
20 g.sukker
1 æg
 
Opskrift:
Bland fiberhusk boghvedemel rismel grovmel og 3/4 af hvedemelet. Lun mælken/vand og opløs gæren heri. Tilsæt sukker salt fedtstof og mel. Ælt dejen godt sammen juster selv med det resterende mel. Dejen skal være noget klistret da den suger meget væde under hævning. Lad dejen hæve ca. 30 min, ælt den igennem igen og tilsæt evt mere mel hvis den er for klistret. Den skal kunne formes til boller uden det store besvær. Lav nu boller - hamburgerboller - flutes - pølsehorn - pizzabunde eller hvad du har lyst til at lave. Pensel med sammenpisket æg og lad brødene hæve under klæde eller film. Bages 10 min. ved 175 grader.

Tips:

Jeg fik 6 burgerboller og 6 små flutes af denne portion.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 17529 gange,
og udskrevet 181 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

judith koudal   -  2008-11-18 15:07:01
kan ban evt bruge andet boghvedemel ? og andet i stedet for glutenfri mel (basismel)? med venlig hilsen judith koudal

sss  -  2008-10-28 15:51:24
hvor magne bliver der