Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Vegansk ris a la mande (mælkefri)

Vegansk ris a la mande (mælkefri), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Grødris

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Joanna

Indsendt :





Ingredienser:
1 l.mandelmælk eller rismælk
2 dl.grødris
 salt
1 dl.sukker honning eller sirup
300 g.smuttede mandler
2 stænger vanille
 vand
 


Opskrift:

Kog grødris i ris- eller mandelmælk en lille time, rør salt og sukker, sirup eller honning i, og køl af.

Smut mandlerne, hak 100 gr af dem og sæt til side.
Blend de resterende 200 gr mandler og 2 vanillestænger med vand i kraftig blender til det bliver til til en tyk fløde- eller cremeagtig masse.

Har du en kraftig blender kan du bare smide de hele vanillestænger i, minus enderne, hvis ikke, bør du nok skrabe kornene ud og undlade at bruge stænglerne.

Ligeledes kan det lette arbejdet for en mindre god blender, hvis de smuttede mandler får lov at stå i blød i det vand, de skal blendes i en time eller to.

Mængden af vand varierer. Der skal bruges nok til at blenderen kan køre rundt, men ikke så meget, at mandelfløden/cremen bliver vandet.

Rør den afkølede risengrød med mandelcremen, tilsæt de hakkede mandler.

Ris a la manden bliver ikke helt hvid, som det kendes fra komælk, men den smager fantastisk.

Tips:

Mandelmælk kan købes på karton i helsekostbutikker eller laves let af 200 gr mandler, 2-2½ liter vand: Mandlerne sættes i blød natten over, skylles og blendes i nyt, rent vand. Der kan tilsættes et nip salt, et par dadler, vanille eller hvad man måtte ønske at smagssætte med. 'Mælken' sies fra og mandelpulpen blendes igen, sies, blendes igen indtil man har 2-2½ liter mandelmælk. Den holder sig 3 dage i køleskabet og vil helt naturligt skille således, at den tykke 'fløde' flyder ovenpå. Den røres/rystes let sammen. I stedet for mandelcreme/fløde kan bruges cashewcreme eller creme lavet af macadamia-nødder, dog altid uristede og usaltede.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (3 stemmer)

Opskriften er vist 12504 gange,
og udskrevet 171 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2018-12-08 13:27:18
Kan det fryses?