Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Julesmåkager

Julesmåkager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Højtid: Jul

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :


Julesmåkager, billede 4 Julesmåkager, billede 1 Julesmåkager, billede 2 Julesmåkager, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Klejner:
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
150 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
0.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 knsp. Hjortetaksalt
1.5 tsk. Kardemomme, stødt
   
  Pebernødder:
300 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
175 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
0.5 tsk. Kardemomme, stødt
0.5 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
0.5 tsk. Hjortetaksalt
1 Citron, skal heraf Reven skal af 1 citron er beregnet til 10 gram
evt. Sukat Sukat er kandiseret skal af citrusfrugter.
   
  Finskbrød:
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

350 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
150 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Pynt:
100 gram Mandler, usmuttede 1 dl. mandler vejer ca. 50 gram.
1 mandel vejer ca. 1 gram.
Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   


Opskrift:

Klejner: 50 stk.
Sukker, æg, hjortetaksalt og kardemomme røres sammen. Fedtstoffet knibes i. Mælk og hvedemel tilsættes og æltes grundigt sammen med de øvrige ingredienser. Lad dejen hvile 5-10 minutter før udrulningen til ca. ½ cm tykkelse. Dkær dejen ud med en kage- (klejne) spore til firkantede stykker (8x2½ cm.) med en midterridse på 2½ cm. til vridningen.

Koges i palmin ca. 3 minutter. Fedtstoffet må ikke gå af kog, da klejnerne ellers koger ud. Er det for varmt bliver de mørke. Anbringes på fedtsugende papir.


Pebernødder: 200 stk.
Alle ingredienserne æltes grundigt sammen til en ensartet masse og trilles ud til 1 cm. tykke pølser, der lægges op ad hinanden. Et tyndt lag mel drysses henover. Pølserne skæres nu ud i små stykker, der sættes på en bageplade og bages let lysebrune ved 175 grader C. alm. ovn ca. 10 minutter. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten.


Finskbrød: 125 stk.
Alle ingredienserne æltes grundigt samnmen. Dejen rulles ud til et firkantet stykke i ca. 1 cm’s tykkelse. Stryges med æggestrygelse og drysses med finthakkede mandler eller nødder og sukker. Dejen skæres ud i strimler ca. 1½ cm. brede. Hver strimmel skæres ud i stykker på ca. 5 cm’s længde. Dejstykkerne anbringes adskilte på pladen og bages på ovnens midterste rille ved 220 grader C. alm. ovn i 8-10 minutter. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten.

Tips:

769




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (23 stemmer)

Opskriften er vist 92866 gange,
og udskrevet 1524 gange.


Energi:
KJ total 47955 (11418 kcal)
KJ pr. Portion 47955 (11418 kcal)
Vægt ialt 2766 gram
Vægt pr. Portion 2766 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1733 KJ (412 kcal)
Protein 6.7 gram
Fedt 19.4 gram
Kulhydrat 54.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Thea  -  2009-11-24 20:13:49
De ser rigtig gode ud! Hyggeligt billede :)


Per  -  2009-11-22 16:19:51
Klejnerne er svære at vride, men de smager jo også godt selvom de ikke er vredet. Pebernøderne er noget lyse i det.


gaffemus  -  2009-11-20 16:26:23
hvordan er dine klejner de bliver vil ikke hårde vel...??? leder efter en opskrift.... mvh gaffemus


dobe  -  2008-11-26 14:57:26
Hvis man i stedet for palmin, bruger svinefedt til at koge klejnerne i, undgår man den bismag palmin giver.