Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Valnøddekage II

Valnøddekage II, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Nødder - Valnødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :




Ingredienser:
250 g.hvedemel
1.5 tsk.bagepulver
170 g.smør eller margarine
170 g.sukker
3 æg
2 spsk.mælk
100 g.grofthakkede valnøddekerner
 
 Glasur:
75 g.smør eller margarine
2 spsk.mælk
2 spsk.meget stærk kaffe
325 g.sigtet florsukker
 
 Pynt:
 Halve valnøddekerner
 


Opskrift:

Fedtstof og sukker røres sammen. Fedtstoffet skal blødgøres til en konsistens som mayonnaise, hvorefter æggene tilsættes et ad gangen. Efter hvert æg tilsættes lidt mel. Til sidst blandes resten af melet og de øvrige ingredienser i, og det hele røres til en ensartet masse.

Massen hældes i en smurt og melet springform ca. 24 cm. i diameter og bages på ovnens midterste rille ved 170 grader C i ca. 80 minutter. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten.

Lad kagen afkøle i formen 2-3 minutter, inden den tages ud og lægges til afkøling på en bagerist. Når kagen er afkølet, overtrækkes den med glasuren. I glasuren kan man lave mønster efter behag. Kagen pyntes til slut med halve valnøddekerner.

Glasur:
Fedtstof, mælk og kaffe opvarmes under stadig omrøring over svag varme i en gryde, indtil fedtstoffet er smeltet. Må ikke koge. Afkøles lidt, hvorefter det sigtede florsukker røres i. Røres grundigt sammen, indtil massen samler sig og er glat og blank.

Tips:

743




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 4709 gange,
og udskrevet 90 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu