grofthakkede valnøddekerner100 g. grofthakkede valnøddekerner
Glasur: Glasur:
75
g.
smør eller margarine75 g. smør eller margarine
2
spsk.
mælk2 spsk. mælk
2
spsk.
meget stærk kaffe2 spsk. meget stærk kaffe
325
g.
sigtet florsukker325 g. sigtet florsukker
Pynt: Pynt:
Halve valnøddekerner Halve valnøddekerner
Opskrift:
Fedtstof og sukker røres sammen.
Fedtstoffet skal blødgøres til en konsistens som mayonnaise, hvorefter æggene tilsættes et ad gangen.
Efter hvert æg tilsættes lidt mel.
Til sidst blandes resten af melet og de øvrige ingredienser i, og det hele røres til en ensartet masse.
Massen hældes i en smurt og melet springform ca. 24 cm. i diameter og bages på ovnens midterste rille ved 170 grader C i ca. 80 minutter.
Ovnen skal have den rette temperatur fra starten.
Lad kagen afkøle i formen 2-3 minutter, inden den tages ud og lægges til afkøling på en bagerist.
Når kagen er afkølet, overtrækkes den med glasuren.
I glasuren kan man lave mønster efter behag.
Kagen pyntes til slut med halve valnøddekerner.
Glasur:
Fedtstof, mælk og kaffe opvarmes under stadig omrøring over svag varme i en gryde, indtil fedtstoffet er smeltet.
Må ikke koge.
Afkøles lidt, hvorefter det sigtede florsukker røres i.
Røres grundigt sammen, indtil massen samler sig og er glat og blank.
Tips:
743
karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.
Opskriften er vist 5319 gange, og udskrevet 123 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider