Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Annas Julebrød

Annas Julebrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Else Budde

Indsendt :



Ingredienser:
5 dl.mælk
75 g.gær
80 g.sukker
150 g.smør evt marg
1 tsk.salt
1 kg.hvedemel
1 æg
 
 Fyld:
 Marcipanmasse:
150-200 g.Marcipan
50 g.smør
 Vanilliesukker
2 dl.rosiner
 evt.1.5 hakket sukat
 mandelflager
 
 Pynt:
 Tesukker
 
Opskrift:
Smør og sukker røres med saltet og ægget.Mælken lunes,heri opløses gæren, og den lune mælk hældes i smør og sukkermasse. Så røres melet i lidt efter lidt,og dejen æltes godt ude på bordet,til den er blank og fin,og stilles til hævning på lunt sted, tildækket med et bagestykke.

Dejen æltes om,deles i 4 lige store stykker,der trilles til boller,skal med hånden bankes flade til 1½ cm tykkelse.
Herpå fordeles mandelmasse:(se anbemærkning nederst på siden)
Denne rives på den grove side af rivejernet og røres smidig med smør-marg (blødt)og vanilliesukker,og massen smøres på bollerne et stykke fra kanten.
Herover kan drysses rosiner og sukat samt andet fyld.
Dejen samles omkring fyldet,og "nippes" sammen .Bollerne lægges med samføjningen nedad på bagepapir eller på smurt plade.
Med en saks klippes takker i kanten af bollerne,og hveranden takt op-og nedad.Bollerne efterhæver lunt i 25 min,de pensles med æg,dryses med tesukker og bager på nederste rille ved 200`i ca 25 min.

Tips:

PS. Marcipanen kan også skæres i skiver,men dejen skal smøres med et æg som er blevet let pisket før marcipanen kommes på.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (2 stemmer)

Opskriften er vist 8923 gange,
og udskrevet 120 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Else Budde  -  2007-12-16 16:55:58
opskriften er dansk og jeg har bagt den siden år 1971 og været meget populær og skal skæres i skiver og spises med smør