Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Sigtebrød (Amo)

Sigtebrød (Amo), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 1 Brød
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Sigtemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Sigtebrød (Amo), billede 4 Sigtebrød (Amo), billede 1 Sigtebrød (Amo), billede 2 Sigtebrød (Amo), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
475 gram Sigtemel
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
25 gram Gær
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
3 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   


Opskrift:
Smør og mælk lunes, og heri opløses gæren, der dog ikke må varmes med, sigtemel og de øvrige ingredienser blandes i. Dejen æltes til den er ensartet, 2-3 minutter, og sættes til hævning 35-40 minutter på et lunt sted, tildækket.

Dejen formes til en kugle der hviler 2-3 minutter. Dejkuglen slås flad til 2-3 cm’s tykkelse. Den ene flig lægges ind mod midten, og derefter lægges den anden lidt ind over den første. Hele dejen foldes endnu en gang sammen, ide de to sider trykkes fast mod hinanden og rulles ud i pølseform.

Den formede dej anbringes i en smurt bageform eller på en smurt plade med sammenføjningen nedad. Efterhæver 35-40 minutter på et lunt sted, tildækket.

Stryges med mælk og snittes ikke for dybt med en skarp kniv og bages på ovnens nederste rille ved 220 grader C. alm. ovn i 30-40 minutter. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten.

Tips:

798
karakterer:
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 23243 gange,
og udskrevet 294 gange.
Energi:
KJ total 8710 (2073 kcal)
KJ pr. Brød 8710 (2073 kcal)
Vægt ialt 833 gram
Vægt pr. Brød 833 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1045 KJ (248 kcal)
Protein 7.0 gram
Fedt 4.9 gram
Kulhydrat 45.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Shc  -  2012-12-10 16:44:30
Kommen?