Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Issoflé med appelsin

Issoflé med appelsin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Citrusfrugt - Appelsin

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Heidi

Indsendt :



Ingredienser:
100 g.sukker
3 spsk.koldt vand
1 appelsin usprøjtet
6 pasteuriseret æggeblommer
5 dl.fløde
3 spsk.Grand marnier (appelsinlikør)
6 små porcelænscocotter (ramakiner)
 1 stk. hvidt a4 papir
 
 Pynt:
2 tsk.kakao
1 spsk.flormelis
 kandiserede violer
 
Opskrift:
1: Stil cocotterne klar på en tallerken, et fad eller en lille bakke.
Gør plads i fryseren, så isen kan stilles direkte ind, når den er klar.

2: Klip 1 ark hvidt papir i 6 strimler i papirets længde og 3cm's bredde.

3: kog sukker og 3 spsk vand op i en lille kasserolle, og lad det koge i 2min.

4: riv skallen af appelsinen på den fine side af rivejernet. pres saften af 1/2 appelsin, og stil saften til side.

5: kom appelsinskal og æggeblommer i en mellemstor skål. Hæld den kogende sukkerlage i æggeblommerne i en tynd stråle, mens du pisker kraftigt med en elpisker. Pisk godt og længe, til æggeblommerne er piske hvide og skummende og er helt afkølet.

6: Pisk fløden til blødt flødeskum. Vend æggeskum, flødeskum, 3spsk appelsinsaft og grand marnier forsigtigt sammen, så luften ikke røres ud.

7: Fyld cocotterne 2/3 op med iscremen. Rul en af de afklippede papirstrimler sammen til en ring, og anbring den i kanten af cocotten, skub ikke papiret helt ned i cocotten, men lad det sidde i kanten, så det stikker ca 2 cm op over cocottens kant.

8: fordel resten af iscremen i cocotterne så cremen når helt op til kanten af papiret. skarb kanten pænt med en palet eller kniv.

9: stil med det samme cocotterne i fryseren. det tager 4-8 timer, før isen er gennemfrosset, afhængig af fryserens temperatur.

10: PYNT OG SERVERING.
Tag cocotterne ud af fryseren, 5min før isen skal serveres. bland kakao og flormelis sammen, kom blandingen i en lille sigte, og drys et tyndt lag på toppen af af hver issoflé. Fjern forsigtigt papiret i en opadgående bevægelse, uden at kanten beskadiges. Drys lidt kandiseret violer på toppen af isen, og server straks.

Tips:

VARIER SMAGEN. Opskriften på isen er grundopskriften, som kan smages til med alt muligt. Du kan f.eks undlade appelsin og grand marnier og istedet bruge korn af 1/2 vanilje stang, server med chokoladesauce.

Eller du kan blande hakket mørk chokolade og/eller ristede hakkede mandler i icremen. eller du kan vende en håndfuld purerede jordbær eller hndbær.

Tid: 40min Frysetid: 4-8 timer

karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 3660 gange,
og udskrevet 69 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu