Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Rugbrød uden surdej 02

Rugbrød uden surdej 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 1 Brød
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Rugbrød

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Peter Frank

Indsendt :


Rugbrød uden surdej 02, billede 4 Rugbrød uden surdej 02, billede 1 Rugbrød uden surdej 02, billede 2 Rugbrød uden surdej 02, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

400 gram Rugmel, groft 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Gær
3 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 tsk. Kulør
   
Opskrift:
Gær opblødes godt i det lunkne vand, salt tilsættes. Tilsæt resten af ingredienserne og bland det godt med pisker eller røremaskine ca. 10 min.

Hæld dejen i en smurt form, jævn den godt ud, og stil den til hævning i 4 timer.

Bag brødet ved 200 grader C. alm. ovn nederst i ovnen i 1 time.

Tag brødet ud af formen og lad det afkøle

Frys det ned og tø det op, så bliver det bedst.

Tips:

De 400 g rugmel kan erstattes af 300g ruglem og 100g opblødede kærner. OBS!! Brødet er bedst efter det har været frosset. Hvis i som jeg bor i udlandet, kan gæren erstattes med tørgær. ca 15g som blandes i melen. Det er vigtigt at ælte lidt mere hvis i bruger tørgær. Injoy


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (10 stemmer)

Opskriften er vist 60948 gange,
og udskrevet 1258 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 11784 (2805 kcal)
KJ pr. Brød 11784 (2805 kcal)
Vægt ialt 1362 gram
Vægt pr. Brød 1362 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 865 KJ (206 kcal)
Protein 5.7 gram
Fedt 1.2 gram
Kulhydrat 45.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Claus  -  2018-09-30 11:02:32
Jeg bruger maltmel i stedet for kulør, det giver brødet en naturlig mørk farve

Tanja   -  2016-07-17 14:50:45
Lækkert brød! Bager det til min datter på 6 måneder. Vi er vilde med det hele familien. Og vi kan aldrig vente på at det bliver frosset ned inden det spises.. Hehe.. Mmh! Nybagt rugbrød er jo altså det bedste, selvom det aldrig er nemt at skære. Hos os hæver det kun 2 timer inden det bages, og det er perfekt 👍🏼

inge witthøft  -  2014-11-09 18:44:24
Jeg enten kærmælk eller ymer plus vand, det giver et syrligt brød

claus  -  2014-08-13 16:26:38
det er et godt rugbrød men hvordan undgår man at brødet mugner i løbet af 2 dage

Karina  -  2014-03-17 02:01:45
Jeg har ændret i opskriften, så i stedet for 400 g hvedemel, bruger jeg 100 g hvedemel 100 g whole wheat (kan ikke huske hvad det hedder på dansk) og 200 g havregryn. Dertil kommer jeg også opløste hørfrø og hakkede solsikkefrø. Ellers samme opskrift. Dejligt brød.

  -  2011-03-26 10:21:32
Jo tilsæt du bare madkulør/sovsekulør hvis du synes brødet skal være mørkere.

  -  2010-04-26 10:20:26
Hvad er det for nget kulør i vil bruge?? For jeg tænker på sovsekulør, men vel ikke i et rugbrød?

Per  -  2008-09-06 19:31:55
Efter ca. 2 timer var brødet hævet til dobbelt størrelse som det kan ses på billedet, og så bagte vi det. Det er et meget nemt brød, men det minder mere om grovbrød end rugbrød.