Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Suppeboller (Melboller)

Suppeboller (Melboller), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 150 stk.

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Suppetilbehør

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
125 g.hvedemel
125 g.smør eller margarine
3 æg
1 tsk.salt
2.5 dl.vand
 
Opskrift:
Vand og fedtstof bringes i kog, hvedemel og salt tilsættes på en gang, røres til dejen slipper ske og gryde. Gryden tages af ilden og køler lidt af.

Æggene tilsættes et ad gangen, og dejen skal samle sig til en ensartet masse efter hvert tilsatte æg.

Dejen anbringes i en bollesprøjte og snittes af med en kniv i en gryde vand, der er bragt op til kogepunktet. Bollerne kan også sættes af med en teske der dyppes i vand.

En melbolle må aldrig koges, men vandet må til stadighed holdes næsten i kog. Koger en bolle brister den simpelthen.

Bollerne skal blive i det varme vand 3-4 minutter, hvorefter de tages op med en hulske og anbringes i så koldt vand som muligt (en klump is vil her være godt). Når bollerne er sunket til bunds, er de færdige. Bollerne kan opbevares i koldt vand fra dag til dag, i et køleskab i flere dage. Bollerne må selvfølgelig heller ikke koges i suppen. Har de suppe til flere dage, bør de kun komme boller i den portion suppe, der serveres samme dag.

Tips:

703

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (5 stemmer)

Opskriften er vist 35701 gange,
og udskrevet 1023 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

mogens  -  2007-11-26 12:51:21
Det er genialt det smager så godt at jeg selv laver en til min fødselsdag