Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Kanelstænger 02

Kanelstænger 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 stk.

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Kanelstænger 02, billede 4 Kanelstænger 02, billede 1 Kanelstænger 02, billede 2 Kanelstænger 02, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 g.hvedemel
125 g.smør eller margarine
50 g.sukker
25 g.gær
1 æg
0.25 dl.mælk
 
 Fyld:
 Remonce af:
100 g.puddersukker
100 g.smør eller margarine
1 tsk.kanel
 
 Pynt:
1 Sammenpisket æg
10 g.mandler
 
 Glasur af:
100 g.flormelis udrørt med 1½ spsk. varmt vand
 
Opskrift:
Gæren opløses i den kolde mælk, og de øvrige ingredienser æltes til en ensartet dej, der deles i 2 lige store dele og formes til kugler, som hviler et par minutter.

Hver kugle rulles derefter ud til et stykke på 20 cm’s brede og 35 cm’s længde. Langs midten af dejen anbringes remoncen, der smøres godt ud, hvorefter dejen rulles sammen fra den brede side som roulade.

De pølseformede deje anbringes på en smurt plade, hvorefter de trykkes flade og snittes en gang på langs med en skarp kniv, så dejen åbner sig under bagningen.

Stryges med æggestrygelse og drysse med de hakkede mandler. Hæver til dobbelt størrelse på et lunt sted, tildækket.

Bages på ovnens midterste rille ved 250 grader C. alm. ovn i 10-12 minutter. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten.

Stængerne glaseres efter afkøling.

Tips:

736

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (8 stemmer)

Opskriften er vist 26228 gange,
og udskrevet 427 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Edith  -  2011-01-13 19:12:34
Hvis man går efter opskriften, plejer det at lykkes :) Har bagt dem utallige gange og har haft dem med på arbejde til min fødselsdag og de er lige populære hver gang.

Mig!  -  2008-06-01 17:42:34
Jeg forstår ikke helt min dej blev meget flydende så jeg måtte tage mere mel i er det kun mig eller er der andre det også er sket for?

LÆKKERT  -  2008-04-09 17:41:32
UHM jeg ELSKER "Kanelstænger"

Bagersvenden  -  2008-03-07 16:02:17
Prøv også at komme en streg gulcreme i sammen med remouncen. Yummi.