Dagmartærte - smørkage (2 stk. runde)

Dagmartærte - smørkage (2 stk. runde), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 2 stk.
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Dagmartærte - smørkage (2 stk. runde), billede 4 Dagmartærte - smørkage (2 stk. runde), billede 1 Dagmartærte - smørkage (2 stk. runde), billede 2 Dagmartærte - smørkage (2 stk. runde), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Gær, frisk
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
0.5 tsk. Kardemomme, stødt
   
  Remonce:
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
   
  Fyld:
4 spsk. Vaniljecreme 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Rosiner 1 tsk. vejer 2.5 gram
1 spsk. vejer 7.5 gram
1 dl. rosiner vejer ca. 50 gram
   
  Glasur:
100 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
1 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Mælken lunes, hældes i et fad og heri opløses gæren. Husk gæren må ikke varmes med. Hvedemel og de øvrige ingredienser blandes i, og det hele æltes sammen til en ensartet dej, der hæver til dobbelt størrelse i ca. 15 minutter på et lunt sted, tildækket.


1/3 af dejen deles i 2 lige store dele, der formes til kugler, som hviler 2-3 minutter. Kuglerne rulles ud og lægges i rund aluform 22 cm. eller springform, dejen skal gå ca. 1 cm. op ad formens kant. 1 spsk. remonce smøres på hver bund, derover smøres 2 spsk. vaniljecreme (bagefast), og rosinerne drysse på, rosiner kan undværes.

Resten af dejen rulles ud til ca. 60x20 cm., og resten af remoncen smøres på. Rul dejen fra den smalle side som roulade, der deles i 24 lige store stykker og lægges i formene. Efterhæver i ca. 30 minutter på et lunt sted, tildækket.

Pensles med æggestrygelsen og bages på ovnens midterste rille ved 220 grader C. alm. ovn i ca. 15 minutter. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten.

Afkøles i formene og pyntes med hvid glasur.

Dybfrysning:
Brødet lægges i en plasticpose eller pakkes i aluminiumsfolie eller frysefolie, mens det endnu er håndvarmt og opbevares i dybfryseren ved 18 grader C i ca. 6 måneder.

Optøning:
I stuetemperatur optøs brødet på køkkenbordet indpakket i fryseemballage på 1-1½ time. I en forvarmet ovn. 200 grader C. alm. ovn optøs brødet på ca. 10-12 minutter.

Tips:

844


karakterer:
Opskriften er vist 60233 gange,
og udskrevet 956 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 16081 (3828 kcal)
KJ pr. stk. 8040 (1914 kcal)
Vægt ialt 1059 gram
Vægt pr. stk. 529 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1518 KJ (361 kcal)
Protein 4.8 gram
Fedt 17.6 gram
Kulhydrat 47.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu