Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Dagmartærte - smørkage (2 stk. runde)

Dagmartærte - smørkage (2 stk. runde), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 stk.

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Dagmartærte - smørkage (2 stk. runde), billede 4 Dagmartærte - smørkage (2 stk. runde), billede 1 Dagmartærte - smørkage (2 stk. runde), billede 2 Dagmartærte - smørkage (2 stk. runde), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 g.hvedemel
100 g.smør
50 g.gær
1 æg
1 spsk.sukker
0.5 tsk.salt
1 dl.mælk
0.5 tsk.kardemomme
 
 Remonce:
100 g.smør
100 g.brun farin
 
 Fyld:
4 spsk.kogt vanillecreme
50 g.rosiner
 
 Glasur:
100 g.florsukker
1 spsk.kogende vand
 
Opskrift:
Mælken lunes, hældes i et fad og heri opløses gæren. Husk gæren må ikke varmes med. Hvedemel og de øvrige ingredienser blandes i, og det hele æltes sammen til en ensartet dej, der hæver til dobbelt størrelse i ca. 15 minutter på et lunt sted, tildækket.


1/3 af dejen deles i 2 lige store dele, der formes til kugler, som hviler 2-3 minutter. Kuglerne rulles ud og lægges i rund aluform 22 cm. eller springform, dejen skal gå ca. 1 cm. op ad formens kant. 1 spsk. remonce smøres på hver bund, derover smøres 2 spsk. creme, og rosinerne drysse på, rosiner kan undværes.

Resten af dejen rulles ud til ca. 60x20 cm., og resten af remoncen smøres på. Rul dejen fra den smalle side som roulade, der deles i 24 lige store stykker og lægges i formene. Efterhæver i ca. 30 minutter på et lunt sted, tildækket.

Pensles med æggestrygelse og bages på ovnens midterste rille ved 220 grader C. alm. ovn i ca. 15 minutter. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten.

Afkøles i formene og pyntes med hvid glasur.

Dybfrysning:
Brødet lægges i en plasticpose eller pakkes i aluminiumsfolie eller frysefolie, mens det endnu er håndvarmt og opbevares i dybfryseren ved 18 grader C i ca. 6 måneder.

Optøning:
I stuetemperatur optøes brødet på køkkenbordet indpakket i fryseembalagen på 1-1½ time. I en forvarmet ovn. 200 grader C. alm. ovn optøes brødet på ca. 10-12 minutter.

Tips:

844


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (8 stemmer)

Opskriften er vist 41778 gange,
og udskrevet 791 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu