Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Luftige gulerodsboller

Luftige gulerodsboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 20 stk.

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Rodfrugter - Gulerødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Christina

Indsendt :



Ingredienser:
800 g.hvedemel
50 g.gær
50 g.smør
2.5 dl.mælk
150 g.gulerødder (2 stk) fint revet
1 dl.A38/tykmælk/yougurt neutral
0.5 dl.5 kornsblanding - 1½ dl vand
2 tsk.sukker
 
 Pensling:
1 æg
 


Opskrift:
Kog vand og 5 kornblanding sammen og lad det køle af.
Smelt smør og hæld mælken i.
Smulder gæren i en skål, og hæld mælk, A38, kornblandingen, gulerødder og sukker i, og rør rundt.
Kom melet i lidt af gangen imens du ælter, dejen må gerne været ret klisteret. (Hvis der bliver brugt meget mere mel en skrevet bliver de tunge.)
Hæver tildækket og lunt i 1 time.
Æltes og formes og hæver tildækket i 20 min.

Bages midt i ovnen i ca 20 min ved 200 grader C.



karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (6 stemmer)

Opskriften er vist 18552 gange,
og udskrevet 379 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)

Kommentarer

Anni  -  2013-12-21 18:01:55
Disse boller er super lækrer. Jeg har tilføjet 1 æg, desuden udskiftet smør med solsikkeolie. 1 dl olie = 95g smør/margarine.

Ann  -  2011-05-16 09:38:22
Virkelig gode boller!!!

[email protected]  -  2010-09-09 16:29:53
Det er nogle super dejlige boller. jeg putter også et æg i, for at gøre dem eksta dejlige. - jeg tåler ikke ret meget hvedemel, så jeg hælder 1 dl solsikke kerne i, og 1 dl boghvedemel i og resten hvedemel, og det er ret klistret når jeg sætter dejen ti lhævning. Vi nyder dem rigtig meget.