Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Kage med marengs og frugt

Kage med marengs og frugt, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 14 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Frugt - Diverse frugt

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Anne

Indsendt :


Kage med marengs og frugt, billede 4 Kage med marengs og frugt, billede 1 Kage med marengs og frugt, billede 2 Kage med marengs og frugt, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Dej:
250 g.margarine
200 g.sukker
4 æggeblommer
2 dl.mælk
150 g.hvedemel
3 strøgne tsk. bagepulver
 
 Marengs:
4 æggehvider
300 g.sukker
2 tsk.vanilliesukker
100 g.hakkede nøddekerner vendes forsigtig i (kan undlades)
 
 Fyld:
4 dl.piskefløde
4 dl.creme fraiche 18%
 
 Frugt:
 Dagens friske frugter evt. suppleret med dåsefrugt.
 


Opskrift:
Dej:
Sukker,margarine og ægblommer piskes godt, hvorefter de øvrige ting røres i.

Marengs:
Sukker og æggehvider piskes rigtig godt, hvorefter de øvrige ting vendes forsigtig i.

Fyld:
Piskefløde og cremfraiche blandes.

Dejen kommes i en stor bradepande ca. 33x38 cm. og marengsen smøres ovenpå.
Bages på en gang ved 200 grader C. alm. ovn i 30 min. Stanniol kommes over hvis den bliver brun.
Når kagen er afkølet pyntes med fyld + frugter.

Tips:

Gem evt. noget af fyldet, så folk selv kan tage lidt ekstra. Bunden kan fryses, pyntes efter optøning.
karakterer:
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (19 stemmer)

Opskriften er vist 54135 gange,
og udskrevet 1432 gange.
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

E f m  -  2013-01-18 11:06:23
Hej alle... Er det en helt almindelig kage dej?

Tina  -  2012-07-19 23:00:56
Det er lettest, piske æggehviderne først og vende sukkeret i,så bliver marengsen god

Chris  -  2012-07-12 22:44:31
Det er simpelthen en fantastisk kage. Vi laver den også i halv når vi kun er os selv (3 personer). Den er væk dagen efter. I denne årstid bruger vi massevis af jordbær og en klat is til skader heller ikke. Eneste kommentar til opskriften er at marengsen skal piske meget længe pga. sukkeret.

Gry  -  2012-06-21 20:20:13
Prøv med 1 dl mælk i stedet, det synes jeg virkede godt :)

Anja  -  2012-05-01 08:22:49
min dej var helt flydene desværre, det er ellers en rigtig god kage, har fået den hos nogle for noget tid siden.

Bodil  -  2011-08-29 16:21:14
Min dej, bliver mere tynd end på billedet, selvom jeg følger opskriften trin for trin. Har i en ide om hvad jeg gør forkert. Jeg må også bage den i længere tid.