Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Torsk Provencale

Torsk Provencale, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : TorskeFisk - Torskesteak

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Jatoba

Indsendt :


Torsk Provencale, billede 4 Torsk Provencale, billede 1 Torsk Provencale, billede 2 Torsk Provencale, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 Torskesteaks 1 torskesteak vejer ca. 200 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
   
300 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
3 stilke Bladselleri En hel bladselleri vejer ca. 600 gram renset vægt, og en enkelt stilk vejer ca 80 gram.
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
5 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
3 spsk. Hvidvin. tør 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Oliven. sorte. uden sten. i saltlage
   


Opskrift:
Gnid torskesteaksne med lidt salt og peber og læg dem i et ovnfast fad.
Vask citronen godt, riv den fint og drys skallen over torskesteaksne .
Dryp med citronsaft og ½-1 spsk olivenolie (man kan godt bruge smør i stedet for olie, smagen bliver bare en smule anderledes)

Skær løgene i ringe (eller halve ringe) og selleristænglerne i små stykker. Hvis man vil have hvidløg med, knuses det eller hakkes fint.
Disse grøntsager dampes i 4-5 min. i resten af olien, tilsættes kvarte flåede tomater, hvidvin og krydderier efter smag.
De oliven man vælger, skrælles af stenene eller skæres over og vendes også i grøntsagsblandingen
Blandingen fordeles over fisken.

Sæt fadet i ovnen ved 180-185 grader C. alm. ovn i 20-30 min.
(lidt kortere eller længere tid, afhængig af fiskens tykkelse)

Server retten direkte fra ovnen med sprøde flûte til.

Tips:

En FANTASTISK lækker ret, som man let bliver "forfalden" til! Og en dejlig måde at spise fisk på.

Man kan vælge at bruge den som hovedret, men så skal man nok forvente at der kun er til 2-3 personer.(prøv dig frem med det) Jeg spiser meget gerne hvidløgs flûte til.

Venlige hilsner

Jatoba
VELBEKOMME!

karakterer:
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 14580 gange,
og udskrevet 247 gange.
Energi:
KJ total 5030 (1197 kcal)
KJ pr. Pers. 1257 (299 kcal)
Vægt ialt 1727 gram
Vægt pr. Pers. 431 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 291 KJ (69 kcal)
Protein 8.2 gram
Fedt 2.3 gram
Kulhydrat 4.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Per  -  2013-01-18 11:25:46
Vi brugte 4 steaks på ca. 250 hver, og her skulle de have noget længere tid, ca. 45 minutter.