Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Gammel daws brødbudding

Gammel daws brødbudding, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Varm DessertRet : Varm Dessert - Diverse Varme desserter

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Eva Schmidt

Indsendt :



Ingredienser:
500 g.tørt brød/toastbrød
75 g.mannagryn
6 spsk.sukker
1 tsk.kardamomme
1 l.mælk
3 æg
1 tsk.salt
 


Opskrift:
brødet udblødes i mælken og røres med mannagryn, æggeblommer og sukker.
Smages til med salt, kardamomme og de stift piskede hvidder.
Dejen kommesi smørsmurt og raspdrysset form (brødbuddingdform)
Brødbuddingen bages i vandbad i en stor gryde i 1-1½ time.
serveres med jordbærsauce.

Tips:

kan nydes både varm og kold

karakterer:
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (8 stemmer)

Opskriften er vist 27875 gange,
og udskrevet 391 gange.
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Jan  -  2019-01-12 23:14:02
Den form som du skal bruge kan man købe i cittimarke i Flensborg.

Ellen   -  2018-08-05 16:33:24
Nogen der ved hvor man kan købe en form til brødbudding

Sandra  -  2017-02-16 10:36:23
Der skal ikke managryn i den original, den er mest brugt i Højer egnen, brug tvebagger i stedet fir smager meget bedre. De kan brunes på panden også og så med sirup på nam nam

Stig  -  2014-08-30 19:48:12
Sæt ovnen på 220° Flemming

kim niebuhr  -  2012-10-14 11:56:33
jeg fik det som barn jeg ved den kommer fra sønderjylland nok omkring sønderborg gråsten bliver det lavet rigtig smager det rigtig godt med saft sovs til

Bettina K.   -  2012-03-22 13:15:32
Hvordan ser en brødbuddingform ud og må den røre grydens bund eller skal den kunne hænge på kanten?

Flemming.  -  2010-09-29 14:01:55
undskyld, når den bages i vandbad er temp. jo givet, jeg laver det altid i et ildfast fad.

Flemming  -  2010-09-29 13:59:58
jeg maqngler hvilken temperatur den skal bages ved ?

Kim Hansen  -  2008-12-11 01:41:59
Denne opskrift er den der kommer tættest på Sønderjysk Brødbudding. Jeg husker den som den min moder lavede.