Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Æblestrudel Diabetes

Æblestrudel Diabetes, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Fedtfattig opskrift

Oprindelsesland : Østrig

ØstrigIndsendt :





Ingredienser:
 Strudeldej:
230 g.hvedemel
1 spsk.solsikkeolie
0.5 tsk.salt
 
 Fyld:
5 tvebakker
900 g.syrlige æbler (f.eks. Belle de Boskoop)
30 g.hasselnøddekerne
 saft og skal af 1 usprøjtet citron
2-3 spsk.Perfeft strø
1 tsk.kanel
40 g.smør eller margarine.
 


Opskrift:

Ælt mel, solsikkeolie, salt og lidt over 1 dl. lunkent vand til en glat dej. Form den til en kugle, og pak den ind i gennemsigtig folie. Lad den hvile i ca. ½ time.

Knus tvebakkerne. Skræl æblerne, del dem i kvarte (fjern kernehusene) og skær de kvarte æbler i tynde både.

Hak nødderne fint, og bland dem med æbler, citronsaft og skal, sødemiddel, kanel og tvebakskrummerne. Læg bagepapir på en bageplade, og forvarm ovnen til 225 grader - varmluft til 200 grader.

Drys en lille smule mel på bordet, og rul dejen tyndt ud. Træk den over håndryggen til en rektangel. Smelt fedtstoffet, og pensl dejen med halvdelen af det.

Læg fyldet som en pølse på den ene langside med lidt afstand til kanten. Rul dejen sammen fra denne side, og pensl den med resten af fedtstoffet. Læg den på bagepladen, og bag den i ovnen i 25-30 min. Dæk den med bagepapir, hvis den begynder at brune for meget.

1 stykke æblestrudel svarer til 20 g franskbrød med 5 g smør og ½ stykke frugt




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (8 stemmer)

Opskriften er vist 22138 gange,
og udskrevet 665 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

børge  -  2010-12-12 10:42:06
dejen er rigelig hård,til belle de boskop æbler skal der mere sødestof i, vil ikke bage den igen.