Ananaslagkage

Ananaslagkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

KonditoriRet : Konditori - Lagkage

Hovedingrediens : Frugt - Ananas

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
 Bunde:
3 æg
300 g.sukker
1 dl.varmt vand
150 g.hvedemel
1 strøgen tsk. bagepulver
 
 Ananascreme:
2 æg
1 stor spsk. hvedemel
2 spsk.sukker
2.5 dl.ananassaft
1 stor tsk. smør
 
 Chokoladeglasur:
150 g.florsukker
4 spsk.kakao
3-4 spsk.kogende vand
 
 halve eller hele ananasringe
 evt.flødeskumsklatter eller cocktailkirsebær
 
Opskrift:
Til bundene piskes hele æg og sukker til en tyk æggesnaps. Det varme, dog ikke helt kogende vand tilsættes, og til sidst røres hvedemel og bagepulver i. Dejen kommes i en velsmurt raspstrøet springform.

Bages ved 175 grader C i 40-45 minutter.

Når kagen er næsten kold saves den en gang igennem til to bunde.

Ananascremen koges således:
Hele æg, hvedemel, sukker og ananassaft piskes sammen. Koges igennem, under stadig piskning. Tilsæt smørret og pisk cremen kold. Cremen lægges på den ene bund. Anansastykker, skåret ud til små trekanter, lægges på. Den anden bund lægges over. Hele kagen oversmøres med chokoladeglasuren. I kanten af kagen anbringes halve ananasringe, eller hele kagen kan skjules med hele ananasskiver. I midten af hver ring kan der sprøjtes en lille klat flødeskum eller anbringes et cocktailkirsebær.

Tips:

202


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3    (27 stemmer)

Opskriften er vist 22490 gange,
og udskrevet 402 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Lise  -  2009-01-02 10:13:55
Tip: cremen er også god mellem købte lagkagebunde. Der spares tid og kagen er stadig lækker.

Pia Bølling Johnsen  -  2007-11-24 11:02:09
Lagkage der ikke er for fed eller vammel at få i munden, men der er frisk og lækker.