Mandelkage (Sønderjysk)

Mandelkage (Sønderjysk), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Nødder - Mandler

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :     

Ingredienser:
100 g.revet rugbrød
125 g.sukker
7 æg
150 g.finthakkede mandler gerne et par bitre
1 citronskal
 
 Butterdej
125 g.hvedemel
0.5 spsk.eddike
125 g.smør
0.75 dl.vand
 
Opskrift:
Æggeblommerne røres med sukker, indtil det hæver (optager luft i sig) så røres mandler og brød i og til sidst den reven citronskal. Hældes i en velsmurt form og dækkes med butterdej.

Bages ved 200 grader C i ca. 20 minutter.


Butterdej:
Mel og halvdelen af smørret, eddike og vand æltes til en smidig masse. Lad dejen hvile koldt i ½ time.

Rul den derpå ud og læg resten af smørret på i tynde skiver. Fold dejen sammen og rul den ud igen. Dette gentages et par gange, hvorpå dejen atter lægges koldt. Hvis dejen ikke har optaget smørret, gentages processen.





karakterer:
Opskriften er vist 6464 gange,
og udskrevet 84 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu