Pommes Anna 03
Hovedingrediens : Rodfrugter - Bagekartofler Oprindelsesland : Frankrig Indsendt : Red : |
|
|
Skær kartoflerne i ganske tynde skiver. ( Brug snittebladet i en foodprocessor, eller en agurkehøvl)
Smør en 20 cm støbejernspande eller tærteform med 1 spsk smør. Læg en tredjedel af kartoffelskiverne i en cirkel, let overlappende, over bunden. Drys let med salt og peber. Pensl med 1 spsk smør. Gentag lagene endnu 2 gange, og slut med smør. Dæk kartoflerne med folie; læg en tung, flad vægt, kage- eller tærteform, ovenpå. Bag dem i 30 minutter. Tag vægt og folie af. Bag kartoflerne i endnu 15-20 minutter, eller indtil overfladen er brun og sprød.* Servering: vend forsigtigt kartoflerne over på et serveringsfad. Skær dem i kvarter. Tips: En nem variation: Kartofler au Gratin tilberedes blot ved at drysse med reven Cheddar eller Samsø og sætte retten i en meget varm ovn i ca. 1 minut, eller indtil osten smelter. |
|
Opskriften er vist 36883 gange,
og udskrevet 901 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 1.9 (20 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2012-02-17 11:12:20 180 grader og lav den dagen før så den kun skal lunes og brunes når den skal bruges. anonym - 2012-02-17 11:10:35 Den bliver rigtig god hvis man bruger squash og løg mellem hver lag. Tina - 2009-12-04 17:48:32 Hvor mange grader skal kartoflerne bages ved ??? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne