Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Pommes Anna

Pommes Anna, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 3 Pers.

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Pommes ( Kartofler )

Hovedingrediens : Rodfrugter - Bagekartofler

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :



Ingredienser:
500 g.skrællede bagekartofler
 Salt
 friskkværnet peber
4 spsk.smeltet smør eller margarine
 
Opskrift:
Skær kartoflerne i ganske tynde skiver. ( Brug snittebladet i en food-processor, eller en agurkehøvl)

Smør en 20 cm støbejernspande eller tærteform med 1 spsk smør. Læg en tredjedel af kartoffelskiverne i en cirkel, let overlappende, over bunden. Drys let med salt og peber. Pensl med 1 spsk smør. Gentag lagene endnu 2 gange, og slut med smør.

Dæk kartoflerne med folie; læg en tung, flad vægt, kage- eller tærteform, ovenpå. Bag dem i 30 minutter. Tag vægt og folie af. Bag kartoflerne i endnu 15-20 minutter, eller indtil overfladen er brun og sprød.*

Servering:
vend forsigtigt kartoflerne over på et serveringsfad. Skær dem i kvarter.

Tips:

En nem variation: Kartofler au Gratin tilberedes blot ved at drysse med reven Cheddar eller Samsø og sætte retten i en meget varm ovn i ca. 1 minut, eller indtil osten smelter.

Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Kartoffelgratin

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
1.9    (20 stemmer)

Opskriften er vist 34488 gange,
og udskrevet 869 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2012-02-17 11:12:20
180 grader og lav den dagen før så den kun skal lunes og brunes når den skal bruges.

  -  2012-02-17 11:10:35
Den bliver rigtig god hvis man bruger squash og løg mellem hver lag.

Tina  -  2009-12-04 17:48:32
Hvor mange grader skal kartoflerne bages ved ???