Mælkefri lasagne

Mælkefri lasagne, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Lasagne

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
 løg
2 fedhvidløg
 olivenolie
500 g.hakket oksekød
 groft salt
1 tsk.Oscar okseboullion
2 ds.flåede hakkede tomater
 Lidtvand
1 spsk.sukker
 peber
 oregano
 basilikum
2 gulerødder
 
 Sauce:
30 g.mælkefri margarine
3 spsk.hvedemel
6 dl.soja- ris- havre- kokos- eller mandelmælk
0.5 tsk.salt
 peber
0.5 tsk.muskat
 
Opskrift:
Svits løg og hvidløg i olien. Tilsæt kødet og lad det svitse. Tilsæt de resterende ingredienser (gulerødderne skal i hele) og lad det simre i 3 timer. Ja det er rigtigt med 3 timer. Spæd til med vand undervejs.

Mos gulerødderne og kom dem tilbage i kødsaucen.

Hvid sauce:
Smelt margarinen Tilsæt mel og lad det lige bage igennem under piskning. Tilsætter soja-, ris-, havre-, kokos-, eller mandelmælk til passende konsistens. Når sovsen har småkogt et par minutter smager du den til med salt, peber og muskat.

I et ildfast fad som er smurt med margarine, lægges lagvis hvid sauce, kødsauce, og lasagneplader. Osv. osv. Slut af med hvid sauce.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (5 stemmer)

Opskriften er vist 23006 gange,
og udskrevet 380 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Suzette  -  2012-06-04 19:15:27
Den er rigtig god. Jeg har været på udkig efter en lagsagne uden komælk - og her var den. Men opskriften er ikke så udførlig, så her er, hvad jeg brugte: Tre alm. størrelser løg 3 fed hvidløg Lidt over en halv Knorr's okseterning 2,5 ml. oregano 10 ml. basilikum tre mindre gulerødder. Og så rev jeg ca. 50 gram gedeost over - en fast ost, der egner sig til at rive. Ca. 0,5 cm. lag gedeost oven over. Jeg tror, retten vil tage vel imod enten whiskye eller nok 1,5 dl. rødvin. Jeg brugte 12 lagsagneplader - og der var rigelig væde - men vi kan også godt lide en ikke så tør lagsagne. Hvis man vil have den tør, tror jeg, der skal være flere plader. Den var umagen værd.

Hmm  -  2011-10-29 18:01:48
Hvor længe i ovn og hvor varmt

Per  -  2007-10-20 09:38:01
Der kan drysses med rasp på toppen