Pærer dampet i hvidvin

Pærer dampet i hvidvin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Portioner

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Frugt - Pærer

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Yogi

Indsendt :



Ingredienser:
6 knapt modne pærer
1 fl.tør hvidvin
340 g.rørsukker
2 stk.hele kanelstænger
1 vanillestang
 
Opskrift:
Hæld vin, sukker og kanel i en gryde.
Flæk vanillestangen og læg den i gryden.
Kog lagen op.
Mens lagen kommer i kog, skrælles pærerne.
Læg dem i den kogende lage, og lad dem koge møre ved lidt over middel varme med låget på.
De skal have ca. 10 minutter, og når de er møre går en kødnål nemt igennem.
Afkøl dem mindst 1 time, og gerne lidt køligt.
Halver pærerne før servering og fjern blomst og kernehus.
Server med f.eks. flødeskum.

Tips:

Kogetiden afhænger af pærerne, temperaturen på komfuret, og om de er hele eller halve. Halveres og udkernes de inden kogning, skal de ca. koge den halve tid. Rørsukkeret kan erstattes af 200 gr. "Perfect Fit", hvis desserten skal serveres for diabetikere, og flødeskummet kan erstattes med fromage frais.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (6 stemmer)

Opskriften er vist 7337 gange,
og udskrevet 144 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu