Norsk fyrstekage

Norsk fyrstekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
250 g.hvedemel
150 g.smør eller margarine
125 g.sukker
1 æggeblomme
2 spsk.fløde
1 tsk.bagepulver
 
 Fyld:
120 g.fintknuste mandler
125 g.florsukker
1 dl.vand
 røres sammen
 
Opskrift:
Alle ingredienserne æltes grundigt sammen til en ensartet masse. Fedtstoffet skal dog ikke blødgøres, men have sin normale konsistens, ellers bliver dejen for blød og ikke til at viderebearbejde.

Dejen skal deles i 2 lige store dele. Den ene del rulles cirkelrundt til en størrelse, så man kan fore bund og sider på en almindelig lagkageform ca 20 cm. i diameter. Formen skal dog smøres let, før dejen anbringes.

Fyldet fordeles jævnt over bunden. Resten af dejen rulles ud, skæres ud i strimler, der flettes til et låg over fyldet. Strimlerne trykkes sammen med bunden langs formens kant, så låg og bund danner et hele omkring fyldet.

Bages på ovnens nederste rille ved 200 grader C i ca. 25 minutter. Kagen må ikke tages ud af formen, før den er afkølet.

Tips:

699


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 7420 gange,
og udskrevet 153 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Charlotte  -  2008-07-14 12:47:09
Herligt at genfinde opskriften på denne kage, som vækker minder fra barndommens land.......Den er skøn, vi fik den ofte som dessert m flødeskum og en coulis af bær. Den er bedst KOLD da den ellers bliver for rich.