Arnes rønnebærsyltetøj med Cognac og Grand Marnier

Arnes rønnebærsyltetøj med Cognac og Grand Marnier, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

SyltningRet : Syltning - Diverse syltning

Hovedingrediens : Bær - Rønnebær

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Arne Andersen

Indsendt :     

Ingredienser:
2 kg.modne rønnebær
1.5 kg.sukker
8 dl.vand
1 stang hel vanille
1 dl.Cognac
0.5 dl.Grand Marnier
 
Opskrift:
1. Skyl og rens de ribbede rønnebær grundigt.
Hvis man ikke bryder sig om så kraftig en rønnebærsmag, kan man:
a. Dække bærrene med vand, give dem et hurtigt opkog og kassere vandet, eller
b. Lægge dem i fryseren et par timer, inden man koger dem).

2. Kog bærrene i vandet, til de er faldet sammen.

3. Tilsæt sukkeret og den flækkede, og skrabede, vanillestang.

4. Det hele småkoger ind til bærrene er blevet klare i overfladen (15-20 min).

5. Vanillen fjernes, der skummes, Cognac og Grand Marnier kommes i.

PS! – Cognac og Grand Marnier. Kan naturligvis reduceres op eller i mængde, efter behag/smag, eller helt undlades.

6. Tag nu de varme glas (!se nedenfor) - Pas på ! ikke at brænde fingrene – fyld dem et af gangen, og sæt låg på, med det samme

Bemærk! Metoden er helt uden konserveringsmiddel.
Husk! – Jo mere glassene er fyldt op, jo bedre holdbarhed.

Rensning / opvarmning af glas:
I denne opskrift er der anvendt glas m. skruelåg.

1. Inden man går i gang skylles glassene grundigt i kogende vand, eller opvaskemaskine.

2. Mens rønnebærerne koger, stilles glassene ind i ovnen, og lågene lægges ved siden af med indersiden opad.

3. Termostaten stilles på 100°.
4. Når temperaturen er oppe på de 100o, så lad glassene stå ved denne temperatur i mindst 10- 15 min. så man er sikker på de er steriliseret, og varme nok til at fylde det færdige syltetøj i.




Tips:

Serveringsforslag. Det egner sig fortrinligt til alt vildt, og andet kød stegt som vildt. Men eks. også til gammeldags oksesteg, eller forloren hare. Og ellers, så bare prøv jer frem – Velbekomme! – Arne.





karakterer:
Opskriften er vist 12144 gange,
og udskrevet 252 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-09-22 11:10:47
Rigtig god opskrift! Efter min mening skal bærerne ikke have frost/fryses før brug. Den lidt bitre rønnebærsmag er perfekt til f.eks. vildt. I stedet for cognac og grand marnier kan også bruges f.eks. Pernod

  -   2008-08-29 15:54:33
Jeg mener at rønnebærene skal have fået frost før man bruger dem, og at de ellers kan være bitre, bær der ikke har fået frost kan lægges i fryseren natten over.