Svampestuvning

Svampestuvning, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 2 Pers.
ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Svampe - Blande svampe

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :
Svampestuvning, billede 4 Svampestuvning, billede 1 Svampestuvning, billede 2 Svampestuvning, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
Opskrift:
Kom lidt fedtstof på panden og varm den lidt op. Svits finthakket løg og hvidløg og kom svampene til dem. Kom salt og peber.

Når svampene er ristede, tilsæt fløde, eventuelt et lille drys hvedemel og lad det hele stå og blive lidt tykkere.

Serveres på ristet brød eller på pasta.

Tips:

Andre svampe eller svampeblanding kan bruges.






karakterer:
Opskriften er vist 113864 gange,
og udskrevet 1369 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (30 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5330 (1269 kcal)
KJ pr. Pers. 2665 (634 kcal)
Vægt ialt 929 gram
Vægt pr. Pers. 464 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 573 KJ (136 kcal)
Protein 2.4 gram
Fedt 12.6 gram
Kulhydrat 4.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Tilsæt et par dråber eller mere af cognac. Det er delikat. Hvid peber er bedre end sort. Mix forskellige slags svampe og benyt også udblødte tørrede svampe. Tamari el. soya er en megt fin smagsgiver - pas da på med tilsætning af salt. Serveres med butterdejssnitter, i en tartelet, i en kurv af filodej, i en udhulet squash eller agurk (sættes i ovnen i 15-20 min.). Kan evt. krydres med timian el. rosmarin. Benyt evt. urtesalt. Lidt paprika er også velegnet.