BAGUETTE a'la Alsace

BAGUETTE a'la Alsace, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : BEL

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Surdej:
5 g.gær
2 dl.vand
2 dl.hvedemel
 
 Dej:
1 dl.vand
10 g.salt
380 g.hvedemel
 
Opskrift:
Surdej:
Gæren smuldres og udrøres i lunkent vand 35 grader C
Melet piskes i med gaffel.
Stilles i køkkentemperatur i et døgn

Dej:
vand lunes til 35 grader C, tilsæt surdejen. Put salt og så meget af melet som dejen kan tage.
Dejen æltes længe, 5 min ca.


Dejen lægges i en skål og skal hæve ca. 4 timer. Dejen slås ned, deles i 3 dele og rulles til brød.
Dækkes med et fugtigt viskestykke (SKAL være fugtigt)
Pensl med koldt vand
Bages ved 260 grader C 15-20 min.





karakterer:
Opskriften er vist 9858 gange,
og udskrevet 171 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-02-27 22:38:57
Brug rugmel i stedet for hvedemel i surdejen. ELLER erstat hvedemel i i selve dejen med rugmel. Smager hammergodt!