Krambambuli (rødvins-tepunch)

Krambambuli (rødvins-tepunch), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Varme DrikkeRet : Varme Drikke - Varm Punch

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
1.5 l.vand
3 spsk.sort te
1 fl.rødvin
 reven skal af 1 citron
 saft af 1 citron
0.5 tsk.kanel
 
 Desuden:
1 lille (250 g) sukkertop eller Hugget Rørsukker
2.5 dl.cognac
 
Opskrift:
Bring vandet i kog. Kom tebladene i en stor kande og hæld det spilkogende vand over. Lad teen trække i 5 minutter. Rødvin, citronskal og citronsaft gives et kort opkog og teen sies derpå ned i vinen. På grydekanten lægges en speciel sukkertang eller en istang (af metal) og ovenpå anbringes sukkertoppen. Hæld cognac over og antænd den. Når sukkeret er smeltet og løbet ned i tepunchen, er den færdig. (Flamberingen kan evt. foregå inde ved bordet). Krambambuli hældes brændende varm op i varmefaste glas og serveres straks.

Tips:

Sukkertoppe – den oprindelige sukkerform. Sukkertoppe er den originale måde at producere sukker på og den reneste form for sukker. Sukkertoppe blev fremstillet af rent rørsukker, der blev hældt ned i en kræmmerhuslignende form med et lille hul i bunden, således at den overskydende væde kunne løbe ud. Herefter hang det til tørre et par uger, indtil krystallerne havde sat sig.


karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 3672 gange,
og udskrevet 87 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu