Confiteret laks

Confiteret laks, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 Pers.

ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : LakseFisk - Diverse laks

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
1 lakseside minus halestykket
 
 Krydderblanding:
4 spsk.groft salt
2 spsk.sukker
1 tsk.grovknust sort peber
1 tsk.paprika
1 tsk.sumak (fås i indvandrerbutikker)
 en buket friske laurbærblade min. 25 blade
5 fedhvidløg
 frisk ingefær som en lille kartoffel
3 dl.andefedt eller gåsefedt
 
Opskrift:
Pil nervebenene ud, som sidder i en stribe på skrå i den tykkeste del af fileten, man kan mærke enderne med fingrene.

De skal fjernes med en pincet eller en lille tang.

Gnid laksen ind i krydderblandingen, og læg den i et fad, der ikke er for stort. Film fadet grundigt, og sæt det i køleskabet i min. 24, maks. 48 timer.

Tør laksen grundigt af med køkkenrulle.

Arranger laurbærbladene i bunden af et ildfast fad, hvor laksen akkurat kan være. Høvl tynde skiver hvidløg og ingefær over laksen, og hæld fuglefedtet over. Bag ved 200 grader i cirka 25 min. Tag laksen ud efter 10 minutter, og hæld fedtet over igen med en ske. Tjek, hvor bagt den er, og hold godt øje med den. Laksen skal ikke være helt gennemstegt, men stadig lidt rå i midten. Køl den af til lunken.

Laksen smager bedst samme dag og skal spises lunken, ikke kold.

Hvis der er rester, der skal gemmes, skal den naturligvis i køleskabet, men den skal lunes forsigtigt, før resten spises.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 10403 gange,
og udskrevet 66 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2011-06-17 12:51:29
De er super gode, dejlige sprøde og smager lidt hend af kransekage, og er lige så gode og sprøde dagen efter :0).

folly  -  2007-10-14 12:57:53
hvorfor ligge en opskrift ind der er allerede er her?