Jødekager glutenfri

Jødekager glutenfri, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 40 stk.

SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Mel - Glutenfrit mel

HøjtidJul - julen

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :



Ingredienser:
30 g.mandler
 citronskal fra 0.5 økologisk citron
50 g.smør
30 g.sukker
30 g.æg
100 g.hirsemel
20 g.maizena majsstivelse
0.5 tsk.bagepulver
0.5 tsk.kardemomme
 
 Pynt:
 Sammenpisket æg
 Kanelsukker
 
Opskrift:
Dejen røres med maskine. Mandlerne smuttes og hakkes fint. Citronskal rives fint.

Sukker og smør kommes i røreskålen og røres hvidt. Æg røres i. Melsorterne, bagepulver, kardemomme, mandler og citronskal blandes i, og dejen røres i 10 minutter.

Dejen stilles koldt i 30 minutter. Rulles til en pølse, som igen stilles koldt, til dejpølsen er hård. Dejpølsen skæres i tynde skiver med en skarp kniv. Skiverne lægges på en bagepapir beklædt bageplade, pensles med sammenpisket æg og drysses med kanelsukker.

Kagerne bages ved 200 grader C i 8-10 minutter. Afkøles på bagerist og kan gemmes i en kagedåse med låg eller fryses i en plastbeholder.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (4 stemmer)

Opskriften er vist 24415 gange,
og udskrevet 798 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Dorte Nelkjær   -  2016-12-10 13:48:29
Et meget lille æg. Vej dem, skallen vejer jo ikke. Hilsen Dorte

Mariane  -  2012-11-20 17:21:47
Hvor mange æg er 30gram?